Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 Afrika álomba illő természeti csodáit a nemzeti parkok őrzik, ezeket a látogatók is megtekinthetik! 

  • Sabioi Nemzeti Park
  • Saiwa Nemzeti Park
  • Nairobi Nemzeti Park
  • Meru Nemzeti Park
  • Marsabit Nemzeti Park
  • Nyugat Tsawo Nemzeti Park
  • Nakuru Nemzeti Park
  • Kora Nemzeti Park
  • Arabuko Sokoke Nemzeti Park
  • Amboseli Nemzeti Park  


 
Nevezetességek, Rezervátumok, Nemzeti Parkok


Nairobi nyüzsgő város, ahol megismerkedhetünk az afrikai városi élet szép és kevésbé szép oldalával is. A főváros közbiztonsága nagyon rossz, fokozottan ügyeljünk az értékeinkre! A Nemzeti Múzeum, a Kígyó Múzeum és a Nemzeti Irattár egész évben várja az érdeklődőket. A várostól nem messze találjuk a Nairobi Nemzeti Parkot, az ország legkönnyebben megközelíthető természeti csodáját.

Mombasa Kelet-Afrika legnagyobb és legfontosabb kikötője, Kenya második legnagyobb városa. Történelme meglehetősen viharos volt, de ennek köszönhetően rengeteg régi emlék maradt fenn a városban. Az Óváros leginkább portugál emlékeiről és a Jézus erődről nevezetes. Az erőd 1631 és 1875 között kilencszer cserélt gazdát, ezért olasz, portugál és arab stílusjegyek egyaránt felfedezhetők rajta. A város környékén remek strandok vannak.

 

A Marsabit Nemzeti Park

Az ország összes nagy emlősének otthont nyújt, sajnos mivel eléggé erdős terület, nem mindet láthatjuk. A Paradicsom tó kempingjei remek kiindulási pontot jelentenek a környékbeli túrákhoz.

Lamu az ország legrégebbi városa, az egyetlen olyan település, ahol a muszlimok többségben élnek. Az ideérkező turista itt még romlatlan ősi kultúrával, és eredeti építészeti emlékekkel találkozhat. A Lamu Múzeum és a Szuahéli Múzeum látványosan mutatja be a törzs életét és szokásait.
 

Tsavo (Kelet és Nyugat) Nemzeti Park


Területe: 20812 km2
Az elsőként megnyitott kenyai rezervátum, 2000 km-es túraútvonalával és úthálózatával az ország legjelentősebb és leglátogatottabb vadrezervátuma. A természet rajongóinak valódi földi paradicsom. Nemzetközileg is ismert az óriási elefántjairól. Itt élnek a híres „vörös” elefántok, melyeknek színe feltételezhetően a nemzeti park homokjától származik. Az elefántok mellett sok egyéb más állat is megtalálható itt, pl. 50 különböző fajú emlősállat és majdnem 400 madárfaj. A parkkal határos a Hilton szállodalánc vadasparkja.
A Nemzeti park 2 részre osztható, a kelet Tsavo, mely a két rész közül a nagyobbik, és a nyugat Tsavo. A szervezett kirándulásokat elsősorban a keleti területre vezetik.

Kilimanjaro – Kimama vadrezervátum


A vadrezervátum az ASC tulajdona, akik ügyelnek arra, hogy a felfedezni vágyó turisták ezrei ne zavarják meg a környezetet.
Mombasa-tól 280 km-nyire, az örök hósapkát viselő hegycsúcs lábánál, az Amboseli Nemzeti Park keleti határánál található a vadrezervátum. A Kimana-patak közeli forrásból fakadó hűs vize egész évben csordogál, így még a legszárazabb időszakban is idevonzza a környékbeli, szomjazó állatokat. Egy vadlesen 2-3 autónál több nem lehet, így a vendégek felhőtlenül élvezhetik a vadakat és az állatok életére sincsenek zavaró hatással.

Masai Mara Vadrezervátum


Területe: 1571 km2
A Masai Mara Nemzeti Park Kenya legnépszerűbb parkja. A parkban remekül megismerhetjük Afrika élővilágát, és innen kísérhetjük figyelemmel a nagy antilopvándorlást is.
A jobbára Tanzániában található Serengeti Nemzeti Park északi nyúlványa, a Mara és Talek folyók által közrefogott terület rendelkezik talán a legváltozatosabb, legtarkább állatpopulációval. A rezervátumban több, mint egy millió gnú, félmillió gazella, majd negyedmillió zebra és több tízezer impala él, igaz, hogy az itt élő oroszlánok, leopárdok, gepárdok hada egyfolytában csökkenteni akarja ezt a népességet. Nem csupán az állatvilág, hanem a változatos növényzet is feledhetetlenné varázsolja az itt tett látogatást.

Amboseli Nemzeti Park


Területe: 392 km2
Kenya egyik leglátogatottabb és vadakban leggazdagabb nemzeti parkja, Kilimanjaro-tól északra.
Közvetlenül a Kilimanjaro lábánál található park teljesen sík, füves terület. Igen gazdag patás állatokban és rengeteg elefánt is él itt. Természetesen oroszlánnal és egyéb macskafélékkel, valamint sakállal, hiénával, marabuval, keselyűvel is találkozhatunk.

Nakuru-tó


Területe: 200 km2
A Nakuru-tó partján elterülő nemzeti park főleg a madárparadicsomáról vált híressé. Kb. 370 fajta madár él itt és másfél-2 millió flamingó. A kis és nagy flamingók hatalmas populációi a kétmilliós számot is elérhetik. Tollazatuk színe az egész tájat csodálatos rózsaszínűvé varázsolja. A tó melletti parkban szinte minden állatfaj megtalálható, köztük a keskenyszájú orrszarvú is, amely Kenyában itt található a legnagyobb számban.

Mount Kenya Nemzeti Park


Területe: 715 km2
A legmagasabb kenyai hegy, a Batian hegy (5199 m) körüli területeken fekszik, amelyek csúcsait az örök hó fedi. Köd- és esőerdőiben, bambusz-dzsungelében hegyi elefántok, oroszlánok, zebrák, különösen szép madarak és a ritka Bongo-antillopok élnek. Tiszta időben csodás kilátás nyílik 3 csúcsra: Batian, Nelion és Lenana csúcsra.

Samburu Vadrezervátum


Területe: 235 km2
Ezen a vidéken folyik keresztül az Usara Nyiro folyó. A nagy elefántcsordák mellett olyan ritka állatfajokat ismerhetnek meg, mint a Grevy-zebra, valamint sok nemzeti parkhoz hasonlóan itt is a madárfajok kavalkádja fogadja az odalátogatót.

Meru Nemzeti Park


Területe: 870 km2
Itt élt Joy Adam könyvének sztár oroszlánja, Elsa. Itt található méh a szélesszájú orrszarvú is, a Grevy zebra és a zsiráfok ritka példányai, melyek igen ritka állatok.

Nairobi Nemzeti Park


Területe: 117 km2
Az 5 nagy vadból 4 megtalálható a parkban, így van oroszlán, leopárd, bivaly és orrszarvú. Itt nyüzsögnek a legkülönfélébb leopárdok, krokodilok, vízilovak. A parktól néhány km-re fekszik a főváros, Nairobi.

 

 

Sport lehetőségei


Kenya leginkább a szafariról híres, de ha egyéb kalandra is vágyunk, az Mt. Kenya remek hegymászási lehetőséget biztosít, az óceán pedig a szörfözés és a búvárkodás szerelmeseit várja. Egyedülálló program a szavanna feletti hőlégballon repülés..